Afspraakinformatie codes
Hier lees je welke codes je kunt gebruiken om afspraakinformatie te tonen in het portaal.
In contenttype DPX-Afspraakinformatie kun je de content zetten die bij een afspraak in het portaal getoond moet worden. Om te zorgen dat de informatie bij de juiste afspraken wordt getoond wordt de informatie aan 2 codes gekoppeld.
Wanneer er een afspraak wordt ingepland voor een patiënt wordt dit gedaan met een afspraakcode in een bepaalde agenda. Deze combinatie is belangrijk, zodat de juiste informatie getoond wordt bij de juiste afspraak. Een afspraakcode kan namelijk in verschillende agenda's (van verschillende afdelingen) gebruikt worden, en in één agenda kunnen verschillende afspraakcodes gebruikt worden.
Om te zorgen dat de juiste informatie bij de juiste afspraak getoond moet worden wordt er gebruik gemaakt van 2 codes. (code 3 is niet van toepassing en hoeft niet ingevuld te worden)
- Code 1: afspraakcode
- Code 2: agendaomschrijving (let op, dat is wat anders dan de agendanaam)
- Code 3: subagendanaam (niet verplicht)
Deze codes moeten overgenomen worden uit HiX in precies zoals deze in HiX staan (dus incl spaties, hoofdletters en leestekens). Bij een spelfout kan de koppeling niet gemaakt worden en zal de informatie niet getoond worden.
Let op: Staat er een / . of + in een van de 2 codes, neem dan contact op met dxsupport@umcutrecht.nl.
De combinatie van code 1 en code 2 is dus belangrijk en moet ook bestaan. Wil je weten of de codes bestaan, kijk dan in het Excel bestand. (laatste update 20-06-2024). Hierin staan alles codes die voorkomen in HiX.
In onderstaand voorbeeld is er gefilterd op afspraakcode (code 1) '918499A'. Deze afspraakcode kan in verschillende agenda's voorkomen. Afhankelijk van de agenda waarin de afspraak gemaakt wordt, moet code 2 gekozen worden.
Bijvoorbeeld: Code 2='Radiologie' betekent dat patiënten die deze afspraak in agenda Radiologie, Kind-Radiologie of PMC-Radiologie de afspraakinformatie in hun portaal zien.
Code 3 is niet verplicht. Deze kun je gebruiken als code 2 niet specifiek genoeg is. Bijvoorbeeld als niet alle patiënten die een afspraak hebben in agenda Genetica dezelfde informatie moeten krijgen omdat de afspraak soms op een buitenpoli is. Als daar een subagenda voor is kun je die in code 3 vinden.
Voor Radiologie is code 3 bijvoorbeeld niet nodig. De subagenda's zijn voor de verschillende MRI-scanners. De informatie voor de patiënt is hetzelfde als ze op MRI scanner 1 liggen als wanneer ze op scanner 3 liggen.